Webbinar Föda barn igen – Profylaxkurs

NYTT SÄNKT PRIS 1000kr/anmälan
(välj en deltagare när du bokar, bokningen är då giltig för dig och ytterligare en person)


BERÄTTIGAD FÖR ”Friskvårdsbidrag”

Det här en interaktiv kurs som riktar sig till dig/er som skall föda barn igen. Livet runt dig/er ser annorlunda ut denna gång och storasyskon tar ofta mycket tid. Dessutom har du/ni säkert andra tankar om graviditeten och födandet än tidigare gång/gånger. 

Vi är övertygande om att man behöver förbereda er väl inför en födsel även om man har gjort det en eller flera gånger förut. Att vara väl förberedd gör stor skillnad och med hjälp av de verktyg som du/ni får arbeta med ökar chansen för en trygg & positiv upplevelse av att föda barn. 

Under denna kurs får du/ni hjälp att förbereda dig/er mentalt inför födandet. Du får även möjlighet att tänka efter vad som fungerade bra förra gången och vad du känner att du vill arbeta mer med och göra annorlunda.

Vi ger dig/er möjlighet att träna andning, avslappning och olika beröringsövningar samt ger partner/stödperson verktyg för att underlätta för dig som föder.

Stor fokus ligger också på hur man kan förbereda blivande storasyskon, amning/matning och första tiden med nya familjen. Kursen är framtagen av barnmorskor och baserad på aktuell forskning och gedigen erfarenhet och alla kursledare är barnmorskor.

läs mer

Kursen hålls under två timmar och vår barnmorska finns online för att guida dig och svara på alla frågor. Vi använder oss av Zoom som plattform för kursen.

Kursen är rekommenderad från vecka 25. De flesta väljer att gå någon gång mellan vecka 30-36. Känner du dig orolig inför att föda barn ingen rekommenderar vi att du går den runt vecka 30 så har du gott om tid på dig att öva andning och avslappning och att hitta strategier som funkar för dig.

Dagen innan kursen mejlar vi ut vårt instruktioner för vad som kan vara bra att tänka på för att få en så bra upplevelse av kursen som möjligt. Bifogat finns även vårt kurskompendie ”Profylax” som vi varmt rekommenderar att du/ni har kikat igenom innan kursen startar.

Länk till Zoom mötet skickas ut i ett separat mejl.

Gällande Friskvårdsbidraget så kan 1000kr dras av om du går kursen själv, är ni två som går kan ni ta 1/2 summan var.