Gravidmassage

DU HITTAR OSS I VASASTAN
BERÄTTIGAD FÖR FRISKVÅRDSBIDRAG
Pris: beroende på vilken behandlingsform du bokar

Gravid- och mammamassage

Gravidmassage är en säker och härligt avslappnande behandlingsform som rekommenderas av både läkare och barnmorskor när du väntar barn.

Det finns olika upplägg så att det ska passa både dig som bara vill unna dig en skön stund i lugn och ro och dig som vill jobba förebyggande eller söker en behandlande massage för olika problem som kan uppstå under en graviditet.

Vanliga besvär som en följd av ökad vikt och förändrad kroppshållning är t ex huvudvärk, smärtor/trötthet i nacke, rygg och säte samt gravidischias. När du sedan har fött kommer tiden för att mata och bära barn. Underbart, men också en tid som bjuder på nya kroppsliga utmaningar. Även då kan det vara skönt med lite egentid och att få massage i avslappnande eller behandlande syfte.

I en mysig lokal i Vasastan träffar du vår erfarna gravidmassör Kattis, som också jobbar som undersköterska med födande och nya familjer. Hon har därför god kunskap om den gravida kroppen och ställer de hälsorelaterade frågor som behövs för att säkerställa om massage t ex inte är lämpligt för dig för stunden.

Under behandlingen hos henne kan du sedan slappna av och bara släppa taget om allt. Kattis har fullt fokus på dig; dina frågeställningar, behov och ditt välbefinnande.

När du får massage ligger du på en specialkudde för gravida eller med andra stödkuddar så du kan slappna av och känna dig trygg. Behandlingen sker med olja och varvar långa strykningar för att främja blodcirkulationen med lättare eller djupare massage som löser upp spänningar och lindrar värk.

Ta med din partner – så hen lär sig massera!

Att vänta barn är oftast en speciell tid av både längtan och utmaningar. Kroppen ändras och det är lätt att bli trött och samla på sig spänningar.

Som partner kan du känna dig mer delaktig och stärkt när du har verktyg för att stötta och underlätta för den du tycker om. Det fördjupar er relation, vilket är fint för er båda under graviditeten och när barnet väl är fött. Massage är därför en fin gåva du kan ge till din partner både under graviditeten och under och efter födseln. Lugn beröring sätter fart på det kroppsegna ”må-bra-hormonet” oxytocin.

När ni träffar Kattis går ni igenom och övar på ett antal enkla handgrepp som gör att du som partner kan massera på ett bra och säkert sätt. Massagen sker i sidoläge med stödkuddar och kan sedan enkelt utföras hemma.

Bokade tider måste vid alla typer av förhinder avbokas senast 24 timmar innan behandlingstidens start. Vid senare avbokning eller om du uteblir från behandlingen så debiteras fullt pris.

Gravidmassör: Kattis v Wachenfeldt. Kattis är medlem i och har försäkring för sin verksamhet via Kroppsterapeuternas yrkesförbund. På så sätt kan du känna dig trygg med att du möter en behandlare med gedigen utbildning som följer gällande etiska och branschmässiga regler och normer.

Boka tid